Українці не хочуть платити комунальній мафії!

Останнім часом наші громадяни не довіряють українським судам. Суд корумпований і не захищає права своїх громадян. Уряд приймає постанови, які суперечать цілій низці українських законів і конституції, забороняючи громадянам самим обирати постачальників послуг. Українці переплачують комунальникам на рік майже 12 млрд грн при оплаті за опалення. Про це повідомив голова правління громадського комітету захисту прав громадян Микола Козирєв.

Якщо в середньому, громадянин отримуючи рахунки на централізоване опалення платить 400-500 грн, то на автономному опаленні квартири, регулюючи температуру - 150 грн, максимум 200 грн. Тобто фактично вдвічі, а то і втричі люди економлять на автономному опаленні.

Офіційні дані

МінЖКГ дають нам колосальну картину: 23% ми втрачаємо при виробництві теплової енергії, майже 27% втрачаємо при транспортуванні, і 32% - втрати безпосередньо в будинках. Якщо це підрахувати, то 70% енергії в житлово-комунальному господарстві просто йде в повітря - це офіційна статистика міністерства! І за 20 років нічого не зроблено в цьому напрямку, все тільки погіршується.

В цьому році (у наступному опалювальному сезоні) тарифи на тепло підскочать до так званого «економічно обгрунтованого рівня», тобто приблизно на третину.

Зокрема, обігрів однокімнатної квартири в Києві подорожчає в середньому на 75 грн. на місяць, двокімнатної - на 110 грн., трикімнатної - на 146 грн., чотирикімнатної - на 161 грн.

Комунальна мафія на чолі з МінЖКГ за підтримки корумпованих судів не хочуть відпускати своїх донорів. Як тільки українці масово почнуть боротися за свої права і встановлювати автономне опалення - комунальна мафія збанкрутує. Українська феміда топче своїми ногами конституцію і права людини. Тому останнім часом українці почали масово звертатися до європейського суду і відстоювати свої законні права.

Ми - серед лідерів за кількістю скарг до Страсбурзького суду. Першопроходець серед українців у Страсбурзі - пенсіонер Юрій Кайсин.

Житель Червонограда (Львівська область) звернувся за правдою в Європу в 1997-му. Сьогодні його приклад наслідували вже 10 тисяч наших громадян. Як стверджують у Мін'юсті, Україна жодного разу не проігнорувала рішення Євросуду: за невиконання покладені штрафи і крайня міра - виключення з Ради Європи. «Набирають законної сили через три місяці після винесення, ще три даються державі на те, щоб зробити виплати. Число скарг українців за останні роки

Порядок звернення до Європейського суду з прав людини

  1. Європейський суд розглядає не будь-які порушення наших прав, а тільки ті, які закріплені Конвенцією про захист прав людини і основних свобод.
  2. Як правило, подати скаргу до Європейського суду можна тільки, коли будуть пройдені всі рівні судів в Україні, аж до Верховного, і не пізніше ніж через шість місяців після винесення останнього рішення.
  3. Офіційними мовами Європейського суду є англійська та французька. Написати скаргу можна і російською або українською, однак далі спілкування з судом буде проводитися лише на двох прийнятих офіційних мовах.
  4. На сайті Європейського суду (www.echr.coe.int) - інструкція щодо заповнення формуляра скарги (сам формуляр знаходиться за адресою www.jurpom.ru / formular.RTF). Заповнювати можна на комп'ютері або вручну. Роздруковане заяву відправляється тільки поштою за адресою: The Registrar European Court of Human Rights Council of Europe F-67075 STRASBOURG CEDEX FRANCE - ФРАНЦІЯ.
  5. До заяви додайте копії головних документів своєї справи (рішення судів останньої інстанції). Увага! Не варто прикладати оригінали, тільки копії - документи не повертаються!
  6. Якщо скаргу відхилили, суд про це повідомить не пізніше, ніж через місяць.
  7. Якщо позов у ​​Європейському суді виграно, то суд може повернути вам суму, витрачену на процес: вартість пересилань листів, телефонних дзвінків, копій документів. Але лише за наявності товарних чеків.
  8. З будь-яких питань, які виникають у результаті оформлення документів і складання листів, громадяни України можуть звертатися до правозахисних організацій. Консультації - безкоштовні.